Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En sorglig historia

Den röda kommunen slår mot de svaga. Söderhamns kommun är en verklig sorlig historia. Och upprörande. Med skeva prioriteringar, orättvisa och diskriminerande.

Annons

Socialdemokraterna har makten i Söderhamns kommun. De säger sig värna om de svaga. Det låter vackert, men verkligheten är en annan.

De slår ideligen ner just de som de sagt sig vilja försvara. De svaga i samhället.

Den här gången gäller det återigen de med någon form av handikapp.

Det finns flera exempel men jag riktar mig nu till den kommande nedläggningen av gruppbostaden i Sunnanåker. Man tänker återigen nedmontera tryggheten, de jämlika livsbetingelserna, rättvisan för de svagaste. För dem som bor på boendet. Återigen slår man mot dem som bokstavligen inte kan tala för sin sak.

Mot dem som inte kan bestämma över sina liv själva. Som utan förskyllan är som de är. Personer som inte kan bestämma hur den egna livskvalitén ska se ut, utan som är helt i händerna på styrande politiker och deras tjänstemän. Hur livet ska bli.

Det ska sparas nu igen. 1,5 miljoner kronor.

Förresten hörde jag inte ungefär den summan någon gång i sammanhanget med sociala nämndens ökade socialbidragskostnader bland annat för andra mera prioriterade grupper, nåja det kan ju vara fel…

Hur tänker man i sammanträdesrummet?

Går tankegångarna månne så här där de styrande sitter och kliar sina huvuden.

"Vi måste spara, men vad ska vi spara på… Jo visst ja, vi har ju ett gruppboende i Trönö. Det kan vara värt titta på. Kan vi kanske hitta skäl för att lägga ner det och slippa de kostnaderna. Finns det något negativt med byggnaden? Kanske har inte alla kök, ja att de inte använder dem är ju betydelselöst, men det låter bra. Inga kök… Det måste ju alla ha. Sedan är det väl inte så brandsäkert heller har jag hört, kolla upp det. Förresten kolla upp allt negativt i byggnaden. Det är säkrast. Sedan kan vi ju placera ut de där boende lite var som helt där det finns platser. Det blir kanon det. Vad säger du har de bott tillsammans i evigheter? Ja men det förstår du väl att det kan vi inte ta hänsyn till. Är de beroende av trygghet och stabilitet? Men herregud de vänjer sig väl. Samma rättigheter som alla andra? Det kan vi inte ta med i sammanhanget."

Anita Nordkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons