Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skola förenar eleverna

Nu var allt klart, frid och fröjd och en riktigt bra lösning på skolproblemet, men då ska det ändå stretas in i det sista av en liten bakåtsträvargrupp.

Annons

Nu var allt klart, frid och fröjd och en riktigt bra lösning på skolproblemet, men då ska det ändå stretas in i det sista av en liten bakåtsträvargrupp. Förutsättningarna för två stora skolor finns inte längre på grund av minskat elevunderlag. Allt utvärderades och ett beslut klubbades. Det blir nog riktigt bra med tiden, men tanken på en förändring till det sämre är alltid hemsk. Harmångerseleverna får åka 17 kilometer till Bergsjö, vilket alltid Gnarpseleverna gjort till Backens skola. Något längre blir det för Ström-Stockaeleverna, 27 kilometer, men det är lika långt som Hasselaeleverna har till Bergsjö centralskola.

Ett högstadium skulle även förena hela kommunens ungdomar. Nu har alla Bergsjö-, Ilsbo- och Hasselaelever gått tillsammans, och motsvarande Gnarp, Harmånger, och Stocka-Ström. Då känner man någorlunda till alla i ens årskull i det högstadium man gått på, men nästan ingen från de andra områdena. Det blir nog hur bra som helst på sikt. Centralskolan är också en bra skolbyggnad med badhus dessutom. Det blir väldigt bra med tiden, men som vanligt med småbyspolitik så ska det alltid protesteras in i det sista. Olyckligt !

Lycklig Nordanstigsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons