Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skam för Sverige och Moderaterna

Rädda Barnen gör årliga undersökningar som visar att barnfattigdomen i Sverige ökar varje år. Barn som växer upp i fattigdom får sämre hälsa, sämre skolresultat, sämre självkänsla och utsätts för mer våld med mera. De rika blir rikare och de fattiga blir fler och allt fattigare.

Annons

Problemen med barnfattigdomen är ju ett ansvar som politikerna med det snaraste måste göra något åt.

Den 29 maj kom FN:s barnfond Unicef med sin undersökning som visar samma sak som Rädda Barnens undersökning.

Jämfört med 35 av de rikaste länderna, är Sverige ett av de länder som låter barnen falla i djupaste fattigdom. Det finns heller ingen hjälp för en familj som tar kontakt med de sociala myndigheterna för att få ekonomisk hjälp när de hamnat i en tillfällig ekonomisk kris, blir nekade all hjälp, trots att de inte ens har pengar till mat. De blir nekade hjälp därför att de äger ett litet hus, som det först och främst är mycket billigare att bo i än vad en trea kostar att hyra, och dessutom kan det ta flera månader eller år att få huset sålt.

Men om någon anonym ringer till det sociala och fabricerar ihop en historia om hur grannens barn blir skötta, då blir det en stor undersökning från det sociala, för då är det ju inte de själva som är ansvariga för eventuella missförhållanden.

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons