Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En skam för ett rikt land som Sverige

Jag blir uppriktigt bestört och ledsen när jag ser den bild SVT:s Uppdrag granskning visar av hur våra gamla blir behandlade och bemötta.

Annons

Jag blir uppriktigt bestört och ledsen när SVT:s Uppdrag granskning visar upp en bild av hur våra gamla blir behandlade och bemötta. Det är en skam för ett land som Sverige med sin rikedom, att det kan sköta den äldre generationen så illa och att det förekommer fall där de äldre får besök av upp till 35 olika personer från hemtjänsten och äldrevården inom loppet av 14 dagar.

Personalen på golvet ska ha ett stort beröm för det arbete de utför. Det är inte deras fel att hemtjänsten håller på att braka ihop, de gör så gott de kan. Problemet är de löften som regeringen målar upp med mer pengar och bättre vård och omsorg som aldrig infrias. Fagra löften och blå dunster går bra att måla upp och det går bra att skicka ut miljoner till höger och vänster.

Tankarna går också till min stora generation, födda 1945, och bävar för tanken när vi behöver hjälp – hemska tanke. Jag har själv arbetat på långvården, så jag vet hur det går till.

Leif-Åke Boström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons