Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En pappkartong får duga

På grund av Folksams besked om att konfiskera cirka hälften av min begravningsförsäkring som jag har betalat sedan jag blev pensionär kan jag inte tänka mig att rekommendera Folksam för någon typ av försäkring.

Annons

På grund av Folksams besked om att konfiskera cirka hälften av min begravningsförsäkring som jag har betalat sedan jag blev pensionär kan jag inte tänka mig att rekommendera Folksam för någon typ av försäkring. Förtroendet har de tappat helt. Anders Sundström satt i tv och pratade s-t sin vana trogen. Det har han ju alltid gjort på sitt överlägsna och dryga sätt.

Nu försöker jag få ihop en fattigbegravning inom ramen för vad mina efterlevande eventuellt kommer att få ut. Kista behövs inte det, får duga med en pappkartong, blommor kan ersättas med en tallkvist, kaffe och tårta behövs inte. Det går säkert att komma överens om ett bra pris på en korv med bröd och senap hos korvgubben.

Ta detta som ett dåligt skämt om du vill.

Desto allvarligare ser jag på det faktum att om mina efterlevande ska få ut den summa som jag blev lovad när försäkringen tecknades så måste jag se till att dö före 1 januari 2011. Det innebär i sin tur ohälsa, stress, ångest och psykiskt lidande.

I dagarna går LO och Folksam ut med annonser om en generationsfond, "ett enkelt sparande till låg avgift". Jag undrar hur många som törs teckna en sådan när man med facit i hand kan konstatera att den har sjunkit till hälften efter ett antal år.

Jöns Törnell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons