Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En miljon skivor att välja bland

Det digitala musikarkivet består av drygt 5 000 låtar. Detta låter i mina öron väldigt lite för ett sådant företag som Sveriges Radio. Inte undra på att det blir så makalöst tråkig och urvattnad musik även där.

Annons

Jag kunde inte låta bli att reagera på det svar Leif Eriksson, SR Gävleborg, gav till signaturen "Lyssnare" (24/8).

I svaret anges att det digitala musikarkivet består av drygt 5 000 låtar. Detta låter i mina öron väldigt lite för ett sådant företag som Sveriges Radio. Inte undra på att det blir så makalöst tråkig och urvattnad musik även där. Nu kan jag ha missförstått svaret och att det är den lokala musiken som har 5 000 låtar att välja på, inte hela arkivet. Jag vore tacksam om Leif Eriksson ville reda ut detta.

Kalle Khalidy

SR svarar: Sveriges Radio har världens näst största skivarkiv med en miljon exemplar (stenkakor, vinyl, cd) som ju dessutom innehåller 1–16 musikstycken. Världens största skivarkiv tillhör BBC i London. Sveriges Radio Gävleborg, liksom alla andra P4-kanaler, har tillgång till hela denna musikskatt. Just nu pågår ett stort arbete att spela över all denna musik till de digitala förråden så att det blir ännu enklare att nå all vår musik De 5 000 låtar jag talar om är det urval vi på Sveriges Radio Gävleborg väljer ur varje vecka och som ligger helt digitalt i en musikdatabas.

Vi spelar mellan 80–100 skivor om dagen och dessa väljs med så stor genrebredd som möjlig. Vi vill ha ett brett musikutbud och där hälften av musiken är svensk.

Till detta kommer att vi har önskemusik varje tisdag då lyssnarna själva väljer musiken i Radio Gävleborg.

Jag är i dessa dagar också mycket glad över att lyssnarna i allt större omfattning uppskattar vår musik, vårt programinnehåll och våra nyheter.

De senaste publiksiffrorna visar att vi ökat med 10 000 lyssnare under 2009 och vi har ökat vår publik fjärde mest i hela landet.

Det förtroendet och intresset för vårt utbud betyder inte att vi slår oss till ro. Vi fortsätter att utveckla musikutbudet och innehåller.

Leif Eriksson

chef och ansvarig utgivare Sveriges Radio Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons