Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En helt vanlig dag?

För många var måndag den 4 januari 2016 en helt vanlig dag, men även dagen då ondskan och ord som "vi kommer aldrig göra det svårare för människor att komma till Sverige" visade sitt rätta jag, skriver insändaren.

Annons

Ord, som lyst likt en löftesrik stjärna, även för det allra fattigaste föräldralösa barn. Barn utan framtid, i ett land förött av seklers krig och svält. Ord som fått detta barn, ensam men med en dröm och ett löfte om ett bättre liv, att ge sig ut på en resa med svält och umbärande som ende vän.

4 januari var dagen då denna dröm och detta löfte brutalt trampades ner i smutsen på en perrong i Köpenhamn. Det var den dagen då bildligt den minister som framträdde i tv för några veckor sedan, knuffade ut detta rädda hungriga frusna barn från tåget med orden: ”Det är fullt lille vän så du kan gå hem igen.”

Jag använder inte uttryck likt Olof Palmes – Satans mördare! – men om vi någon gång, någon annanstans kommer att stå till svars för våra handlingar på jorden, då är jag glad att jag aldrig någonsin lagt min röst på ett parti som först lockar för att sedan smälla igen dörren i ansiktet på ett hungrigt vilset barn och lämna det på en öde kall och tom perrong den 4 januari 2016, för många just en helt vanlig dag…

Observatören

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons