Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En helt sjuk resa

Jag beställer sjukresa och åker till Gävle. När jag kommer dit frågar de mig om jag verkligen kommer från Hudiksvall. De tittar helt förvånat på mig och konstaterar: Ni har ju röntgen där.

Annons

I lördagskväll var jag på middag hos goda vänner. Då hände det att jag satte ett vitlöksbröd i halsen. I över tre timmar håller jag på att dricka vatten och hålla armarna uppåt utan att biten går ner. Jag ringer då rådgivningen klockan 22.00. Hon säger åt mig att dricka kolsyra så jag får rapa och kanske kräkas upp biten. Sen säger hon att jag måste åka till Gävle med sjukresa. Jag bor ju i Hudiksvall så jag åker väl på akuten här, svarar jag. Det går inte, säger hon på rådgivningen, för de har stängt i dag och i morgon.

Man tror detta inte är sant. Jag beställer sjukresa och åker till Gävle. När jag kommer dit frågar de mig om jag verkligen kommer från Hudiksvall. De tittar helt förvånat på mig och konstaterar: Ni har ju röntgen där.

Hur har de blivit med sjukvården? Vad hade hänt om jag hade tuppat av och dött i bilen? Man kan ej leka med människors liv på det här viset. Nu får de banne mig vara nog. Nu hade jag tur och klarade mig, men jag har aldrig hört att akuten har stängt. Det är så dåligt men det är väl meningen vi ska åka till Gävle i framtiden. Sluta dra in på sjukvården!

åes

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons