Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hel klädkammare med lik

Jag lovade Joel att vädra ut de moderata liken ur deras garderob, här följer ett urval ur en gigantisk Moderat klädkammare med lik som man ännu inte städat ur.

Annons

Ungmoderaten Joel Skoglund replikerar med aggressiv ton och kallar mig okunnig, dåligt insatt och tala osanning! Jag överlåter till läsarna att bedöma trovärdigheten hos mig respektive Joel.

Jag lovade Joel att vädra ut de moderata liken ur deras garderob, här följer ett urval ur en gigantisk Moderat klädkammare med lik som man ännu inte städat ur.

Högern tog tidigt ställning för nazismen och kopplingarna är för partiet besvärande många.

I inledningskapitlet till Soldatinstruktion 1929–38 med rubriken "Vår folkstam" slogs fast att "Det är i folkets rasegenskaper som vår förmåga och kraft ytterst bottna. För en nation är bevarandet av rasens goda egenskaper av utomordentlig betydelse i den ständigt fortgående tävlingskampen mellan folken. Därför utgör blandning med en icke likvärdig ras en av de största farorna för ett högtstående folk. Ett gott folkmaterial är vårt lands största rikedom." Författaren hette Harald Malmberg och hade 1928 utnämnts till statsråd för försvarsdepartementet i Arvid Lindmans högerregering.

Tidskriften Fria ord, en antisemitisk/rasistisk tidskrift som förnekade judeutrotningen, skrev så sent som på 70-talet under högermannen af Ugglas ledning att" regeringens politik medfört att det vimlar av ovårdade araber och att antalet negrer är i påfallande stegring".

Sveriges nationella förbund (SNF) tog från och med 1941 emot pengar från Nazityskland för att ge ut tidningen Dagsposten.

SNF uppstod ur Sveriges Nationella ungdomsförbund (SNU) som ursprungligen var högerns ungdomsförbund. SNU:s kampgrupper bar grå skjorta med armbindel. Chef för kampgrupperna var höger-riksdagsmannen översten Alf Meyerhöffer.

På nazivänliga Ungsvenska klubben föreläste så sent som 1987 Gösta Bohman, något år tidigare hade Margareta av Ugglas varit där och hållit föredrag.

Rolf Clarkson, riksdagsledamot för Moderaterna/Högern fram till 1994, var under krigsåren ledare för den nazistiska Fosterländsk enad ungdom

Clarkson satt under en tid i Moderata riksdagsgruppens förtroenderåd!

Så sent som 1965 vägrade fortfarande Moderaterna/Högern att fördöma Sydafrikas raspolitik och Moderat skolungdom hävdade att "de svarta inte bör få rösta, för då kommer Sovjet få kontrollen över hela södra Afrika."

Alf Norberg

oppositionsråd (V) landstinget

ordförande Vänsterpartiet Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons