Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En hantverkare med yrkesstolthet

Skribenten är glad över att slippa köpa en ny tvättmaskin tack vare en schyst hantverkare.

Annons

"Nu är det slut med vår tvättmaskin. Den stannar, när den ska tömma ut vattnet. Den är ju tolv år, så vi får köpa en ny" informerade min hustru för en dryg vecka sedan.

"Jag ringer El-Johan i Arbrå, så får han hjälpa oss att installera en ny. Säljer han tvättmaskiner, så köper vi den av honom" blev mitt svar.

Jag ringde och bad om hjälp med installering av en ny tvättmaskin. 

"Jag vill nog gärna se vad det är för fel på tvättmaskinen, innan det blir tal om att köpa någon ny. Jag kommer förbi er under dagen så får vi se om det kanske är ett enkelt fel." 

På eftermiddagen kom El-Johan. Han skruvade bort bakstycket på maskinen och plockade ut vattenpumpen. Han höll på dryga halvtimmen, sedan ropade han på mig för att komma med "domen".

"Här har du felet!" Han visade stolt upp ett gummiband, tio centimeter långt, som hade gått av och fastnat inne i vattenpumpen. En dryg kvart senare var pumpen och bakplåten på plats och nu pumpade maskinen ut vattnet igen. 

Om detta hade hänt hemma i Vallentuna hade i bästa fall en hantverkare kommit hem efter en till två veckor och meddelat att en sådan här maskin brukar hålla högst tio år och att låta laga den skulle bli alldeles för dyrbart. 

Tack för att det fortfarande finns ansvarskännande yrkesmän i Hälsingland som känner yrkesstolthet. 

Lennart Hanson

stuga i Bullarbacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons