Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En fristående tidning behövs

Vad detta landskap, Hälsingland, behöver är en fristående tidning med en ledning som inte sitter i knäet på de som har makten och som inte förpassar oliktänkande i papperskorgen.

Annons

Jag tycker inte att Mats Åmvall ska neka till att det inte förekommer en viss form av censur i ditt monopols tidningar, för det gör det. Tyvärr så är inte alla som sänder in insändare knutet till något parti som denna tidning tillhör. Vad detta landskap, Hälsingland, behöver är en fristående tidning med en ledning som inte sitter i knäet på de som har makten och som inte förpassar oliktänkande i papperskorgen.

Du hänvisar till diskriminering, personangrepp med mera. Det förekommer nog inte så ofta utan det handlar nog mera om att det inte stämmer med vad detta monopol står för. Vi kan ta ett exempel. Jag tror inte att någon från Sverigedemokraterna skulle få en insändare publicerad i någon av dina tidningar för de anses nog inte tillräckligt rumsrena på grund av redaktörernas okunnighet om vad dessa står för i verkligheten. Sedermera så är Ljusnan en lokaltidning enbart för Bollnäs och dess omedelbara närhet. Det är bara när någon har kört full eller annat småtjafs hänt utombys som det kan bli en liten notis. Olov Drebäck hade en tänkvärd insändare som många tog till sig och jag hoppas att även du, Mats Åmvall, ska göra det.

L.B.J-sson

Edsbyn

Chefredaktören svarar: Vi lyssnar gärna och ofta på kritiska synpunkter på det vi gör och inte gör. För att förekomma synpunkter på att vi ”tiger ihjäl” kritik är vi extra generösa med att publicera sådana insändare.

Det är svårt att veta vad L.B.J-sson menar när han eller hon skriver att vi sitter i knäet på makten. På vilket sätt framkommer detta på insändarsidan eller på annan plats i tidningen?

Visst kan vi – som allting annat – bli bättre på att kritiskt granska makthavare, men frågar man dessa så tror jag ingen skulle instämma i L.B.J-ssons påstående.

Sverigedemokraterna har naturligtvis samma möjligheter som alla andra att komma till tals hos. Det sker också regelbundet, men för dem som för alla andra gäller begränsningarna om till exempel invandrarhets och personpåhopp.

Mats Åmvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons