Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En förening jobbar på demokratiska grunder

/

Skribenten "Utkiken på Öråsen" kommenterar Stig Perssons inlägg om Jehovas vittnen den 23 juli.

Annons

Vi förundras över några saker. Vi har sedan 1970-talet skrivit insändare under vår gemensamma signatur. Tänk på, Stig Persson (23/7) när du skriver om Jehovas vittnen, att det finns fler som heter så, och blir beskylld för att ha skrivit insändarna. Skriv var du bor!

De flesta ideella organisationer har med i sina stadgar att man utesluter dem som motarbetar organisationen eller inte betalar avgift, till exempel. Ditt exempel på hjälpsamhet gav inget. Det fanns en idrottsförening där några medlemmar inte fick igenom sin vilja och gick över till en liknande förening. De jobbade in sig där och gjorde sedan allt för att få den andra föreningen att upphöra. De lyckades ganska bra, av den finns bara ett fragment. En förening jobbar på demokratiska grunder, och stadgarna är föreningens regler/lag. Går du med så accepterar du att följa dem och de stadgeändringar som tagits på ett rätt sätt. Vad vi förstår har du fastnat i gamla saker från förr, du har inte hängt med.

Exempel: En folkpartist har lämnat partiet och har gått över till Centerpartiet. Inte vill FP ha denne kvar som medlem. Den motarbetar ju dem i flera frågor även om de är överens om några. De kommer att utesluta denne! Helt enligt normala stadgar.

Utkiken på Öråsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons