Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En brödbit kostar lika mycket för en lågavlönad som en högavlönad

Lönegapet mellan arbetare och tjänstemän har ökat rejält de senaste åren. Medellönen är cirka 10 000 kronor högre för tjänstemän än för arbetare. Det är inte rimligt framgår i LO:s rapport ”Synen på löner och löneskillnader” där 4 500 anställda svarat på frågor om sin syn på löner och löneskillnader.

Annons

Att arbetsgivarna vill öka löneskillnaderna är ungefär lika förvånande som att björnen bor i skogen. Nu står det klart att arbetsgivarnas syn på saken inte är så populär. 76 procent av alla anställda anser att löneskillnaderna är för stora. En ännu större majoritet tycker att kvinnor har för låga löner jämfört med män. Det ligger helt i linje med de jämställdhetssatsningar som LO gjort de senaste avtalsrörelserna.

En rimlig lön för en kassörska anses vara 22 800 kronor och för en industriarbetare 25 700 kronor. Något högre, 27 700 kronor, anses lagom för en lärare och 39 000 kronor för läkare.

Skillnaden i rimlig lön mellan exempelvis läkare och industriarbetare uppges vara drygt 50 procent. De löner som faktiskt gäller för tio vanliga yrken visar att löneskillnaden i praktiken är betydligt större än vad som är rimligt. I verkligheten skiljer det över 100 procent mellan en läkare och en industriarbetare.

Blandas vd-lönerna in i leken blir skillnaden mellan rimlig och faktisk lön ren science fiction. Lönen för en verkställande direktör i ett stort bolag är nästan en miljon kronor i månaden. Det motsvarar 40 industriarbetarlöner.

Många vill uppenbart ha mindre löneskillnader. Ändå ökar skillnaderna. Det är provocerande att direktörer tjänar så mycket som de gör. Det är tröttsamt att år efter år se hur lönerna för tjänstemän öka mer än för arbetare.

Målet är inte att alla ska ha lika lön. Det ska vara en rimlig skillnad mellan höga löner och låga löner.

En brödbit kostar lika mycket för en lågavlönad som för en högavlönad. Alla måste ha en lön som det går att leva på för alla behöver tak över huvudet, mat på tallriken och ibland ett tandläkarbesök.

Som framgår är den solidariska lönepolitiken modernare än någonsin. Arbetsgivarna har navigerat fel när de vill sänka de lägsta lönerna. De har inget generellt stöd för sina åsikter. I den kommande avtalsrörelsen ska löneskillnaderna minska – inte öka.

Hans Svedberg, ordförande IF Metall Hälsingland och LO-distriktet Dalarna och Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons