Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En bandyhallsraket som kraschar!

/
  • Ni i Söderhamns kommunstyrelse som röstade ja till bandyhall, tror ni verkligen på investeringskalkylen respektive beräknad driftskostnad? undrar

Ni i Söderhamns kommunstyrelse som röstade ja till bandyhall, tror ni verkligen på investeringskalkylen respektive beräknad driftskostnad? undrar skribenten.

Annons

Läs mer: KS säger ja till bandyhall på Hällåsen

Knappast! Det kan ingen med en sund omvärldsuppfattning göra. Spåren förskräcker! Jag vill inte tro att ni saknar kurage att säga ifrån.

Visst är det kul med några event i kommunen, Maria Lind (S), men överskatta inte de positiva effekterna. Det finns flera hundra evenemang i landet varje år som är större. Vi kan aldrig konkurrera med de stora drakarna.

Det är småskaligheten, det stora engagemanget i alla våra föreningar och kvaliteten där som är vår styrka. Riskera inte detta! Moderaterna (Viktor Wärnick) har tydligt markerat att därifrån ska pengarna tas.

Satsning på stora idrottscentra är dömda att misslyckas. Där gick tåget för tjugo år sedan.

Läs också: Insändare - En ordentlig bandyhall inom nuvarande pengapåse

Försök för en gångs skull att inse värdet av det vi har ute i kransorterna och bidra i ännu högre grad till detta. Det som är bra i Norrala, Ljusne och Bergvik, till exempel, är dragare för hela kommunen.

Kul, men opportunistiskt med en raket, men den slår alltid ner någonstans. Vem ska du fria till, Magnus Svensson (C), när den kraschar?

Det första steget hamnar över de föreningar som har egna anläggningar, så ni i Vallvik och Marma... prata förstånd med era folkvalda!

Läs mer: Ny bandyhall föreslås – på annan plats

Det andra steget landar på föreningarna som hyr kommunens lokaler. Hyrorna skjuter i höjden. Sätt ner foten nu!

Det sista steget träffar samtliga invånare, när äskanden om tilläggsanslagen kommer. Säg stopp!

De här effekterna låter inte vänta på sig. Nej, det kommer att gå så fort att bara Gud vet hur föreningslivet och den politiska kartan ser ut efter nästa val.

Kommunens framtid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons