Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitfotboll i Ljusdal?

Det har den senaste tiden börjat pratas en del om att göra konstgräsplan till fotbollen, främst då LIF förmodar jag.

Annons

I nuvarande tappning är dock detta något jag ej stödjer.

Det är några saker man bör tänka på innan man gör detta. För det första så kan vi inte ha på det vis vi har i dag, att klubbarna slåss om de bästa spelarna/talangerna och att alltför många slutar när man troligtvis har talang för högre divisioner.

Ett steg i rätt riktning för en elitsatsning är då mycket riktigt konstgräs. Men om man nu ska ha det, så måste man se till att det går att nyttja året om. En evenemangshall/arena är sålunda inte helt snedseglat i detta avseende.

Kanske det viktigaste i en elitsatsning, är att kommunen tillsammans med klubbarna verkar för att vi ska ha ett kommunlag under centralortens namn. Samlar vi klubbarnas kompetens, ledarmässigt, spelarmässigt samt ideella förmågor och så vidare, får vi en slagkraftig klubb som har möjlighet att inom några år etablera sig i de högre divisionerna och fler borde motiveras till spel då man inte kan räkna med samma tur som till exempel Tobias Eriksson när man lirar i division 4–5.

Med ett lag i högre divisioner, öppnar sig även möjligheterna att etablera ett fotbollsgymnasium på högre nivå. Detta torde sålunda ligga helt i linje med kommunens önskan om befolkningsökning då det skulle skapa både jobb och inflyttning av studenter.

Man har ju guldläge nu att rådfråga Erik Hamrén om vad han anser. Han måste ju ändå ses som mer kompetent än någon politiker eller tjänsteman när det gäller detta. Kanske vill han även vara rektor på denna framtidens fotbollsskola vad det beger sig?

Gör inget förhastat och halvdant utan att först undersöka konsekvenserna! Se nu till att ta dessa tankar till er och reflektera över det sunda i mitt resonemang, rådfråga gärna ledare (förslagsvis opartiska) från olika större klubbar vad man anser om en elitsatsning och hur den bör gå till.

Låt oss satsa på kommunlaget och division 2 till år 2019/20!

Benny Bergström, Sverigedemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons