Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt i längden att inte underhålla

Hur många tjänstemän/kvinnor går det på underhåll av en mil väg/gångväg? Jag blir fundersam på kommunen när man inte har ekonomi att underhålla sina fastigheter och vägar?

Annons

Sedan anställer man folk och skapar nya tjänster, visst är det toppen att folk får arbete men det blir arbete av att underhålla också.

Vart kommer guldmynten ifrån att avlöna administrativ personal? För tydligen finns de.

Den kommunala verksamheten omfattar ju så många saker så det kan inte vara lätt att se om det man gör på en kant påverkar verksamheten i en annan kant negativt.

Säkert behövs fler administrativa tjänster nu då vi byggt ett samhälle på att ta bort sunt bondförnuft. Men det kan inte vara rätt att skära i underhållet och ta den kapitalförstöringen som det innebär för att tillgodose alla administrativa krav.

Det syns ju inte direkt om man skjuter upp underhållet för att få guldmynten i den stora skattkistan att räcka till denna budgetperiod men man bygger upp en skuld som ingen kan veta hur stor den är förrän den dag man kommit i kapp med underhållet.

Sedan kan man sänka kraven på standarden men det finns ju en gräns när det inte blir attraktivt för oss som är intresserad att sätta sitt bo här eller ha någon form av verksamhet här.

Mitt råd till er politiker – våga ta obekväma beslut och skjut inte över dem till era efterträdare samt våga stå för era åsikter, ni är ju valda för dem. Samt erkänn när någon har en bra åsikt trots att hon/han har fel partifärg.

Mats P, Norrala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons