Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelt så lång – halva priset

Eftersom Sven-Åke Thoresen sviker ytterligare ett vallöfte från 2006, att bygga nytt badhus under mandatperioden, har vi, nya Moderaterna, föreslagit att vi ska flytta badhuset till markområdet nedan Bromangymnasiet och med projekteringsstart 2011.

Annons

Eftersom dagens majoritet menar att det finns pengar 2014 för byggstart så anser vi att det inte finns någon anledning att vänta. Att vi inte har kunnat visa en exakt byggkostnad är ju självklart då vi inte som oppositionsparti har befogenhet att be tekniska nämnden att ta fram olika offerter. Detta vet Thoresen mycket väl.

Vi kan enligt samtal med byggbolag bygga en 50-metersbassäng, en mindre bassäng med höj- och sänkbart golv för gympa och rehabilitering, mindre äventyrsdel för barn och ungdom, servering till samma eller lägre kostnad än en 25-metersbassäng på Kattvikskajen. Vi slipper pålning och gjutning av betongplatta som måste ske på kajen för att placera badhuset på till en merkostnad av minst 50 miljoner.

Fördelar:

Närheten till gymnasiet och Sandvallaskolan.

Ny idrottsprofil på gymnasiet med simning för att locka elever utifrån.

Anläggningen stör inga närboende.

Nationella och internationella tävlingar med idrottsturism som följd.

Mycket bra grundförhållanden samt nära till VA och fjärrvärme.

Promenadavstånd från centrum med gångbro över Hornån.

Bra parkeringsmöjligheter och bussförbindelse.

Kattvikskajen byggs om till ett aktivitets- och grönområde med möjlighet till hotell och konferenscenter nära järnvägsstationen på fast mark.

Det gamla badhuset kan byggas om till idrottshall. Då får vi en idrottsanläggning med fina omklädningsrum och bastuanläggning.

Detta är en av de frågor som vi har profilerat oss på inför valet 2010 och valresultatet kommer ju naturligtvis att påverka hur snabbt vi kan komma i gång. Samtliga partier i fullmäktige utom Miljöpartiet har ju klart uttalat att vi ska bygga ett nytt badhus i Hudiksvall och vi har ju även 17 000 namnunderskrifter som kräver samma sak så naturligtvis kommer vi att hitta en lösning på detta inom Hudiksvallsalliansen.

Håkan Rönström (M), Karl-Olov Tunelid (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons