Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du vet inte vad du kritiserar

Svar till Johansson. Jag har inte riktat kritik mot kyrkoherden eller andra som personer, utan jag har riktat kritik mot personers handlande i olika sakfrågor, i tjänsteuppdrag och vad gäller handläggning av ärenden.

Annons

Svar till Johansson (11/2).

Jag skäms inte men du borde göra det eftersom du inte vet vad du kritiserar. Jag tror gott om människor. Människor är olika som tur är och vi alla har yttrandefrihet. Även du, fastän du inte förmår skilja på sak och person. Men lite upplysning bör du ha nytta av att ta till dig innan du gör nästa angrepp.

Svenska kyrkan har sedan Gustav Vasas tid styrts av kyrkolagen. År 2000 skildes kyrkan från staten, den så kallade relationsförändringen. Efter relationsförändringen styrs numera alla 2 000 församlingarna inom svenska kyrkan av denna gemensamma kyrkoordning, som i stora delar är upplagd som lagen, men har ändrats och anpassats till situationen att vara en fri och självständig kyrka som ytterst styrs av kyrkomötet.

Jag har inte riktat kritik mot kyrkoherden eller andra som personer, utan jag har riktat kritik mot personers handlande i olika sakfrågor, i tjänsteuppdrag och vad gäller handläggning av ärenden. Och det är min skyldighet som kyrkorådsledamot. När det gäller regelverket, kyrkoordningen, lokala regler och lagar står jag fast vid rättsuppfattningen om alla människors lika värde. I praktisk tillämpning ska den gälla och vara en garanti för att alla behandlas värdigt och rättvist.

Alla människor vill för att kunna leva, verka och skapa något tillsammans följa samma regler.

Jag förbehåller mig rätten att rikta kritik mot personers handlanden i olika sakfrågor, regelbrott, snikenhet, inställsamhet med mera.

Om regelverk inte finns eller inte följs inom Svenska kyrkan som har sju miljoner kyrkotillhöriga, då blir det anarki. Handen på hjärtat anonyma Johansson, jag tror inte du vill ha anarki. Och då är vi ju överens och du slipper kasta glåpord.

”Om det är något som du inte gillar försök ändra på det. Om du inte kan ändra på det ändra på din attityd”.

Leif Hansen

Ramsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons