Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kan misstolkas, Holmberg

Svar till Andreas Holmberg. Hur queert tänker vi nu? Redan rubriken visar på bristande empati och är omotiverat provokativ. Queer betyder underlig, udda och utpekande och nedvärderande i sexuellt hänseende.

Annons

Svar till Andreas Holmberg (11/2).

Hur queert tänker vi nu? Redan rubriken visar på bristande empati och är omotiverat provokativ. Queer betyder underlig, udda och utpekande och nedvärderande i sexuellt hänseende.

Varför välja ett så stigmatiserat uttryck, när du i inledningen av din debattartikel inger läsarna intrycket av att vara en i sammanhanget progressiv person?

Du ställer i ett öppet brev några märkliga frågor till, citat: hälsingar och andra av olika fason och läggning. Den första frågan du reser, är om det spelar någon roll om barn har en pappa eller mamma. Självklart spelar det roll! Men det är ingen truism att ett barn alltid får ha det så. Vilka barn i vilka förhållanden som uppnår den största lyckan och tryggheten, kan du inte veta, det vet bara dem det berör.

Ska skolan eller Svenska kyrkan kunna framställa förbindelsen mellan man och kvinna som speciellt väldesignad, (ruggigt uttryck), eller välsignad? Är det nödvändigt, (annat än ur ett religiöst perspektiv), att över huvud taget specifikt beröra problemet, då det bara befäster fördomar.

Ska präster, kantorer, barnkörledare, förskollärare etcetera, i framtiden lova att inte vädra avvikande åsikter? Det är en demokratisk rättighet att tycka som man vill. Precis som här i forumet. Tyvärr är somliga människors uttalanden präglade av svåra vanföreställningar. Det sårar och exkluderar människor helt i onödan.

Kristdemokrater och andra, ska definitivt inte kopplas ihop med till exempel Sverigedemokrater. Men i äktenskap för alla-principen och i abortfrågan, gör KD ett utmärkt arbete på egen hand. Inom till exempel KD finns högerkristna och partiet måste absolut inta en mer humanistisk, modern och profan hållning i dessa frågor.

Jag anser, Andreas Holmberg, att du tidigare varit på helt rätt spår, men att du av någon anledning drabbats av tvivel på ditt förhållningssätt i dessa demokratiska/etiska frågeställningar.

Är det en feltolkning bör du vara tydligare med var du egentligen står i frågorna. Det du skriver kan annars tolkas som hyckleri och det var väl troligen inte din intention.

Jan Hedenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons