Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Du har nog läst min insändare lite slarvigt”

Svar till Barry Gustafsson, styrelseordförande i Folktandvården (2/9), från Björn Öman, pensionerad tandläkare:

Annons

Tack för erbjudandet att träffa dig angående Folktandvårdens styrande men jag försöker pensionera mig från tandvårdstänkandet, även om jag fortsätter jobba något som backup för tandläkaren som har köpt vår privatpraktik.

Du har nog läst min insändare lite slarvigt för jag har aldrig skrivit att Folktandvården är oprofessionellt styrd. Jag försvarade min kollega Jarl Karéns åsikt i tidigare insändare att Region Gävleborg inte var lika professionellt styrd som företag av samma storlek är. Och alla hans inlägg har gällt sjukvården med alla dess problem med bland annat dålig personalvård och dåligt personalinflytande som lett till flykt av läkare, sjuksköterskor och nu senast ambulanspersonal med jättedyra konsekvenser i form av inhyrd personal. Som tur är har vi ett privat drivet sjukhus i Bollnäs som inte har dessa problem.

OK jag hade fel i mitt antagande att Maria Lönnbark var tillsatt av sin man som chef över landstingsägda Folktandvården AB men det är nog fler än jag som antagit det. Och är det inte risk att Regionen blir som ett familjeföretag med man och hustru i två av de högsta chefsrollerna? Fanns det inte fler dugliga personer att välja bland för att få mindre risk för toppstyrning? Karéns insändare har gått ut på att Svante Lönnbark omger sig av ja-sägare. Annars har jag inget att invända mot Maria Lönnbark efter mitt vetande. Och om Folktandvården är så bra som du säger så har väl ett 15-tal kompetenta och erfarna tandsköterskor som vår praktik levererat till er under årens lopp i hög grad bidragit till det.

Björn Öman

pensionerad arbetande tandläkare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons