Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du gick för långt, Olle

Olle Nilsson-Sträng är desperat. Anfall är bästa försvar, tror han. Han skriver att jag sprider rykten. Han skriver att jag ljuger. Men vilka rykten? Vilka lögner? Det får vi inte veta.

Annons

Olle Nilsson-Sträng är desperat. Anfall är bästa försvar, tror han. Han skriver att jag sprider rykten. Han skriver att jag ljuger (Ljusnan 8/4).

Men vilka rykten? Vilka lögner? Det får vi inte veta.

Han vill hellre prata om försäljningen av torget, igen. Kanske för att det inte är särskilt viktigt längre. Men Socialdemokraterna var från början, vad han än säger, fullt delaktiga. Och därefter mer än delaktiga.

Men nu gäller det det sista halvåret och kontakterna mellan den mycket självrådige Olle Nilsson-Sträng och företagen Sjaelsö, Ängabyggen och Topefa. Om dessa kontakter har jag, enligt kommunalrådet, utan vetskap om sanningen spridit den ena lögnen efter den andra utan någon som helst vilja att redovisa fakta.

Frågan är bara om det är min eller kommunalrådets sak att redovisa fakta om vad som har pågått? Hade Olle verkligen gjort det hade ingen behövt forska i det alls.

Själv har jag bara kunnat pussla ihop vad han själv och Tomas Perzon faktiskt har undsluppit sig vid olika tillfällen. Så om ingen av herrarna ljuger är min historia korrekt. Naturligt nog ofullständig. Men korrekt.

Jag har också tillåtit mig att utgå från att det fanns någon avsikt med det hela. Avsikten var att göra Perzon och Jonsson till ägare av torget. Det krävdes då rimligen en plan som alla var införstådda med, och som alla skulle tjäna på. Vad kommunen skulle tjäna på, utsåg Olle sig själv att ensam avgöra. (Apropå ledarstil.)

Märkligt av honom att både mörklägga de minst sagt irreguljära kontakterna och samtidigt skryta om dem, och mena att de var självklara, eftersom det handlade om lokala företagare som ville satsa på Bollnäs. (Eller göra sig en hacka?)

Spelar för övrigt ingen roll vem som först kontaktade vem. Och absolut inte vem som är lokal. Dessa kontakter borde över huvud taget inte ha ägt rum. Framför allt som det handlade om att 1.) kringgå ett gällande avtal, 2.) vilseleda de politiska församlingarna, 3.) utnyttja kommunens resurser för att gynna privata företag, 4.) gå förbi gängse anbudsförfarande, och sist men inte minst 5.) nonchalera opinionen – för att få igenom den galleria man själv har fått på hjärnan.

Det är allvarligt att Olle fortfarande inte vill berätta, och stå för det. Det borde han verkligen göra, även om hans trovärdighet vid det här laget är nära noll. Lovade han till exempel Jonsson och Perzon att kommunen inte skulle gå till domstol om lagfarten? Skulle jag gärna vilja veta. För så kan det se ut. Men den lätt genomskådade taktiken är tydligen att fortsätta undanhålla information och samtidigt aggressivt och gapigt beskylla andra för att ljuga. Även det ett slags dubbelspel.

Alltsammans är mycket fult. Jag håller med Peter Nordebo om att Olle Nilsson-Sträng borde avgå som kommunalråd.

Thomas Tidholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons