Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du bryr dig inte om klimathotet, Thoresen

Replik till S-Å Thoresens replik. Vi kan bara tolka ditt svar som att du inte bryr dig om klimathotet och vårt beroende av fossila bränslen. Och detta med motiveringen att allmännyttan inte besväras av detsamma.

Annons

Replik till S-Å Thoresens replik (HT 23/12) på vår insändare (HT 22/12).

Vi kan bara tolka ditt svar som att du inte bryr dig om klimathotet och vårt beroende av fossila bränslen. Och detta med motiveringen att allmännyttan inte besväras av detsamma.

Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut att förpassa vindkraften till skogsområden mot Ljusdals och Nordanstigs kommuner samt områden under havsvattnet innebär i praktiken att inga mer vindkraftverk kommer att byggas i kommunen. Då är väl målet nått – men säg inte att det görs i allmännyttans namn.

Vi har ett bättre förslag till ny översiktsplan: prioritera all utveckling till tre tätortsområden (Hudiksvall, Iggesund och Delsbo). Det sammanfaller ju också med lokaliseringen av tre badhus – som verkar vara kommunens viktigaste framtidsfråga. Övrig landsbygd kan kallas fäbodvallar. Där får bara verksamhet av museal karaktär förekomma och helst bara fritidshus. Permanentboende är bara störande. Eftersom fäbodbruk är ett viktigt kommunalt intresse så satsa på fjällkor och getter. På sommaren kan stressade tätortsbor prya som vallpojkar/pigor och simsalabim så är kommunens ekonomiska problem som bortblåsta för all framtid.

Reinor Andersson

Norrbo

Joakim Larsson

Näsviken

Gunnar Grenholm

Via

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons