Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Du borde inse att detta även handlar om positiva bidrag till utbildningen”

Man väljer tydligen vilka glasögon man sätter på sig när man läser vissa insändare, Tord Jerfsten (
13/4
) skriver Vibeke Sjögren i en replik!

Annons

Mitt huvudargument är inte kaféets placering, det ser du om du läser vad jag skriver. Mitt huvudargument är att en förändring av Förvaltningshuset, som offentlig mötesplats, krävs, om det ska bli en utveckling. Nu finns, på grund av sorgliga omständigheter, möjligheterna till det.

Frågan man bör ställa sig är väl snarare vad man får, vad händer, om man väljer att inte göra en förändring. Vad kostar det i längden? Tror det kan bli betydligt dyrare ur flera aspekter. Kommunen som offentlig aktör ska skapa förutsättningar för verksamheter och utveckling, inte driva företag själv. Utveckling sker inte med den gamla lokalplanen.

Du borde inse att detta även handlar om positiva bidrag till utbildningen, barn- och ungas förutsättningar, i kommunen. Där har kommunen ett ansvar. Liksom man har ett ansvar att stötta föreningslivet. Arbetar man med kultur, privat eller offentligt, lär man sig ofta att trolla med knäna. Det är inte hållbart i längden. Nu när positiva saker sker, läs Slottes kulturhus, är det dags att uppgradera kultur som en del av en positiv samhällsutveckling ännu mer, inom skola och äldreomsorg, med flera. Så återigen, det är väl inte en fråga om kultur- och företagsförakt?

Vibeke Sjögren

Ljusdal

I och med detta inlägg avslutar vi det här replikskiftet.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons