Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du blir svaret skyldig, Myhrman

Svar till Jörgen Myhrman. Att Centerpartiet valt alliansen är nog inte så konstigt. Jag blir lite förvånad när jag går igenom de punkter där du påstår att Centerpartiet förlorat.

Annons

Svar till Jörgen Myhrman (21/1).

Att Centerpartiet valt alliansen är nog inte så konstigt. Vi har också fått igenom många stora och viktiga frågor under mandatperioden.

Jag blir lite förvånad när jag går igenom de punkter där du påstår att Centerpartiet förlorat.

• Alliansen är överens om långsiktigt hållbar klimat- och energipolitik. Det är sant att Centerpartiet skulle velat gå ännu längre vad gäller satsningar på förnybara energikällor och att Folkpartiet vill ha mer kärnkraft. Men ett viktigt besked finns från alliansen som långsiktigt säkrar svenska företag och konsumenters energibehov och styr mot bättre miljö. Vad vänsterpartierna tycker är höljt i dunkel.

• Det har aldrig varit aktuellt att ta bort den kommunala vetorätten gällande uranbrytning.

• Att få ihop företagsflytt till att alliansen skulle vilja ha det så är befängt. Centerpartiet driver på för att Sverige ska få bättre villkor för företagen så att de väljer oss före andra länder.

• När det gäller avflyttningen så är detta inget som alliansen har skapat, tvärtom så finns en allmän vilja att hela Sverige ska leva. Avflyttningen är något som pågått länge, med förra regeringens goda minne.

Du blir svaret skyldig när du skriver att ni vill snabbavveckla kärnkraften. Det vill inte Socialdemokraterna som ni vill regera ihop med.

Du vill att Sverige ska lämna EU vilket varken Socialdemokraterna eller Miljöpartiet vill.

Du vill höja skatterna och avskaffa de fria marknaderna. Har du inte tänkt på att den politiken skulle få konsekvenser för de företag som väljer att stanna i Sverige.

Det ska bli så spännande att se hur mycket av Vänsterns politik som kvarstår när Mona Sahlins vänsterexperiment har formerat sitt alternativ i höstens val.

Kalle Khalidy (C)

Söderhamn

riksdagskandidat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons