Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du är en sårande person, Sjölander

Jag får en obehaglig känsla av att Sjölander älskar sin bibel mer än sina medmänniskor. Att hans församling enas uteslutande av aversion mot homosexuella. Jag har aldrig läst en insändare av honom som inte handlar om det.

Annons

Var finns kärleken hos Jerker Sjölander? Jag kommer att tänka på medeltiden och framåt i historien då kristendomen var allt annat än välvillig och barmhärtig, då man fruktade sin sockenpräst mer än man älskade Gud.

Jag får en obehaglig känsla av att Sjölander älskar sin bibel mer än sina medmänniskor. Att hans församling enas uteslutande av aversion mot homosexuella. Jag har aldrig läst en insändare av honom som inte handlar om det. Han talar om ont och gott, och han menar uppenbart att homosexuella står för det onda. Vad för bittert har han varit med om i livet egentligen?

Homosexuella är födda och växer (oftast) upp i heterosexuella familjer. Utbildar sig och söker efter någon att älska. Som för alla andra är en del förunnade att hitta en livspartner.

Det är människor som hjälps åt för att få samhället att rulla, människor som betalar skatt till allas vår välfärd. Som är barn till människor runt omkring oss, som har syskon och släktingar och vänkrets. Som firar jul och påsk, är goda konsumenter och anständiga medborgare med hög etik och moral.

För kännedom ska jag nu räkna upp några personer som jag känner, deras yrken och relationer. Detta för att sprida ljus i Sjölanders mörker.

Följande personer har levt i samkönade förhållanden med en annan partner i genomsnitt 20 år:

Systembolagsexpedit, skolsköterska, professor i fysikalisk kemi, hjärnkirurg, konstnär, flygkapten, narkossköterska, överläkare, florist, psykoanalytiker, kronofogdeassistent, plåtslagare, studerande, mellanstadielärare, kantor, narkosläkare, officer i svenska armén, kompositör, busschaufför, frisör, barnmorska, snickare, jordbrukare, svensklärare på gymnasienivå, kammarrättslagman, vårdbiträde.

Då sådana som Sjölander blir gamla och sjuka och vårdas av en homosexuell person, kommer han att uppleva en kärleksfull omsorg. Något att grunna över.

Å, vad du är en sårande person, Jerker Sjölander.

Per Ölund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons