Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drogerna som förstör…

I maj 2011 inlämnade jag en interpellation till kommunfullmäktige i Bollnäs, riktad till socialnämndens ordförande.

Annons

Interpellationen handlade om den till synes väl utbredda ”drogsvängen” i vår kommun, och hur unga människor far illa. Jag fick svar vid fullmäktiges sammanträde den 22 juni, och ett 10-tal ledamöter deltog i debatten. Alla tyckte interpellationen var bra, och att det var en viktig diskussion, verkligen angelägna frågor inte minst för våra ungdomar.

Samverkan betonades, på alla plan och mellan olika aktörer. Kommunen med skola och socialtjänst, alla vuxna, föreningslivet, polisen och andra myndigheter.

En överenskommelse finns mellan kommunen och polismyndigheten, om vad som ska prioriteras i samverkan, hur jobba brottsförebyggande, vilka åtgärder och aktiviteter som ska ske. Känns verkligen angeläget att innehållet i överenskommelsen också bli konkret verkstad.

Men, nu kommer rubrikerna om de dödliga drogerna tillbaka, droger som förstör de unga i Bollnäs. Så, vad blir resultaten av denna ”viktiga diskussion” och all denna samverkan? Leder det till någon avgörande förbättring?

Det vore mycket intressant att nu få en redogörelse vad som gjorts sedan juni 2011, och vilka resultat som uppnåtts. Eller, kan det vara så att det bara är vackra ord, att samverkan och gemensamma insatser inte har fungerat, eller att de inte alls finns?

Kenneth Nilshem (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons