Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra er inte undan ansvar

Susanne Persson och Kjell Norman måste nog avgå snart.

Annons

En läkare har anställts i Hudiksvall trots att hon fällts för 29 allvarliga felbehandlingar av patienter i Norge. Kjell Norman, divisionschef för division operation på landstinget Gävleborg, framhåller i Gefle Dagblad att detta inte är skäl nog att skilja henne från arbetet i Hudiksvall.

Susan Persson, vårdenhetschef i Hudiksvall framför samma uppfattning i tv.

Enligt Kjell Norman och Susan Persson har hon skött sitt arbete och inte blivit fälld i Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, men hon har anmälts sju gånger till nämnden och blivit varnad åtminstone en gång.

För att ta sig ur frågan försöker Kjell vara kreativ i artikeln och skriker efter bättre samarbete inom sjukvården i Europa för att minska riskerna för felrekryteringar i framtiden. Vilket svar, och så typiskt för landstinget i Gävleborg. Innan man anställer går man igenom en sökandes meriter, granskar och tar referenser, så enkelt är det, punkt och slut.

I vårt län har vi ju också begåvats med en HR-direktör som kan hjälpa till med rekryteringsärenden så denna typ av jättemisstag borde inte kunna ske.

Kjell och Susan missar att patienter nu dagligen utsätts för denna läkare. Om en enda av dessa nu blir felbehandlade är det enligt min uppriktiga mening Kjells och Susans fel. Kjell och Susan kan inte sova gott om nätterna?

Om en patient blir felbehandlad måste Kjell Norman och Susan Persson avgå. De kan inte krypa ur sitt ansvar efter sina uttalanden. Synd bara att det kanske sker på en patients bekostnad.

Kyrkbyn Njutånger -43

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons