Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dra cruisingen ut på Kattvikskajen

Jag har följt artiklarna om crusingen i stan. Här kommer mitt förslag till cruisingrunda. Den ser ut nästan som den vanliga men med vissa justeringar, förhoppningsvis till det bättre.

Annons

Den går som vanligt på Hamngatan men i stället för runt Jambo och förbi Bockarna tillbaka på Hamngatan så går den ut på Kattvikskajen. Med några avstängningar leder man in trafiken på samma körbana vid Hot Chili, då kan bilar ta sig ner från Storgatan utan att bli stängd av cruisingen. Man måste göra körfält på Kattvikskajen, där finns även plats för bilar att parkera. Vid den andra vändpunkten så svänger man in till Nya järn och tillbaka på Hamngatan. Även här finns avspärrningar som leder trafiken. Den totala längden på slingan blir cirka tre kilometer.

Här vid Hot Chili leder man in trafiken på samma vägbana, vilket går bra eftersom det är tvåfiligt. Man lämnar en liten öppning vid hot Chili så bilar kan ta sig ut från cruisingstråket.

Avspärrningarna vid Nya Järn gör så att den vanliga trafiken kan gå ut på Breda gatan och ta sig runt cruisingstråket relativt enkelt. Även om man kommer från Breda gatan kan man fortsätta ut på Hamngatan utan att bli hindrad av cruisingen. Vill man in i cruisingen får man svänga in vid Nya Järn.

Thomas B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons