Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döm inte ut musikskola på nätet

Jag googlade på nätet och skrev "musikskola på nätet". Det första som kom upp var att en musikskola på nätet fick pris i en innovationstävling.

Annons

Årets tema handlade om att utnyttja intelligenta lösningar i produkter och tjänster på ett användarvänligt sätt med hjälp av ny teknologi och nya tillvägagångssätt.

När jag läste vidare såg jag att det var i Finland som det hade varit tävling.

"Att få ett sådant erkännande betyder väldigt mycket för oss, säger Tobias Andersin som var en av de fem grundarna som tog emot priset av president Tarja Halonen".

Jag kan inte någonting om musik, men om det var en så bra idé i Finland att det får pris av presidenten, då kan det väl inte vara helt tokigt.

I Hudiksvall väcker det stor oro när kulturskolan funderar på att allt mer undervisning ska ske i grupp och på distans.

Det är inte meningen att det ska vara bara på distans, det ska vara ett komplement vad jag förstår. Jag tycker att det ger en möjlighet till en positiv utveckling för landsbygden med utbildning på distans. Det är inte alltid det är så lätt att ta sig in till stan, om det är slask och snöyra till exempel.

Det finns mycket som är lättillgängligt, gratis och direktsänt på internet. Man kan få tillgång till föredrag från hela världen på nätet.

Youtubes utbildningskanal Youtube Edu, liksom amerikanska Ted talks, är två källor för fria föredragssändningar. Allt fler, även i Sverige startar sådana sidor. Genom Twitter och chattfunktioner kan tittare vara aktiva i den efterföljande diskussionen.

Om Kulturskolan i Hudiksvall kan vara en föregångare i Sverige på att utveckla utbildning på nätet borde det ses som något positivt, inte bemötas med förutfattade fördömanden.

Det är positivt för landsbygdsutvecklingen tycker jag om man kan få tillgång till kunskap av alla sorter samtidigt som man kan njuta av fåglarnas kvitter, Dellens vågor och vindens sus. Man behöver inte vara i storstans jäkt och stress, för att få lite bildning längre.

Bengt O Almstedt, Delsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons