Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dogmatism i bagaget

Det är säkert ett komplicerat arbete att minska segregationen och att ge invandrare samma chanser som infödda, utan ökad risk för att de infödda svenska barnen kommer att få en utbildning på sämre nivå.

Annons

En del har säkert funderat över om solidaritet med invandrargrupper kan innebära för oss infödda svenskar att vi nedprioriterar våra egna intressen.

Segregationen i Sverige är verklig.

I Vasastan i Stockholm där jag bott är det tillräckligt kostsamt att bo för att invandrare från fattiga länder inte kan ha råd att bo.

Där i Vasastan går välståndet bokstavligen att ta på. Där bor de som förfasar sig över Sverigedemokraterna. Men på vilket sätt har dessa politiskt korrekta stockholmare bidragit till att minska den förödande segregationen i till exempel Malmö där både utlänningshat och svenskhat har ett fäste?

Det är säkert ett komplicerat arbete att minska segregationen och att ge invandrare samma chanser som infödda, utan ökad risk för att de infödda svenska barnen kommer att få en utbildning på sämre nivå.

Jag har inga barn, det är inte mina barn som går i en skola där eleverna går miste om att hjälpa varandra därför att de inte förstår varandras språk. Säg att jag hade barn, hur skulle jag då agera för att värna mina barns rättigheter och möjligheter?

Det är det det handlar om: Vill vi vara generösa med våra egna livsvillkor eller inte?

Lätt för mig att svara ja på frågan för jag klarar mig utmärkt som det är. Jag har inga barn som behöver kontakter och en utbildning med god standard för att få en vettig framtid.

Det är lätt att svara ja när man själv inte är berörd.

Jag är inte Sverigedemokrat, inte invandrad från ett muslimskt land, eller kristdemokrat eller kommunist. Jag är inte ens politiskt aktiv. Bäst att påpeka det.

Tyvärr är likheterna mellan islamism och SD ganska stora. Båda sidor verkar ha alldeles för mycket religiös dogmatism i bagaget. Jag är lika tveksam inför de värdegrunder invandrare från islamiska länder har, som jag har för de värdegrunder SD har.

Min pizzabagare i Stockholm som kom från Irak och som bott i Sverige i många år och som jag ofta snackade med, tyckte att man skulle hugga handen av en tjuv. Kultur och djupt rotade värderingar lämnar inte invandrare från muslimska länder i och med att de kliver ut på svensk mark från ett flygplan.

Men de kristna värderingar som SD (och för den delen KD) vill värna om, är inte heller det ett Sverige jag vill bo i.

Sverige har kommit alldeles för långt för att återgå till uråldriga, religiösa lagar. De må heta kristna, de må heta muslimska.

Det är okej, tycker jag, om vi kan diskutera de här sakerna under signatur som i vilket debattforum som helst.

Då vill eventuellt fler ventilera sina tankar utan att bli stämplad som islamofob, rasist eller nationalsocialist av politiskt korrekta tyckare som utåt sett lyckliggör sig över ett "mångkulturellt" samhälle.

För det känns rätt så väsentligt att vi gör det nu innan den politiska scenen i Sverige intas av Jimmie Åkesson och hans sympatisörer.

Vargen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons