Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djupt tragiskt om Lärarnas Riksförbund inte vill ha politiskt stöd

Den skrivelse vårt parti lämnade in i maj 2015, angående en övergripande arbetsgivarpolitik, kan kastas i sjön enligt den tes jag utläser i insändare av Christian Jensen, kommunombud i Ljusdals Kommun, Lärarnas Riksförbund (LjP
29/1
) skriver Markus Evensson.

Annons

Det finns partier som under lång tid har kämpat för arbetstagarnas rättigheter. Socialdemokraterna är ett av dem som stöttat och samverkat i den fackliga kampen, för att skapa allt bättre arbetsvillkor under mer än ett sekel. När fackliga representanter kräver svar från de ansvariga, oavsett om det gäller lärarlöner eller rätt till information, så är politiken skyldiga er ett svar. I december lämnade tolv fackförbund en kritikfylld skrivelse till kommunstyrelsen, den politiska ledning som är ansvarig för personalpolitiken, där de fullständigt sågar kommunledningen. I klartext är det tolv fackliga organisationer som angriper makten, och det med all rätt.

Den skrivelse vårt parti lämnade in i maj 2015, angående en övergripande arbetsgivarpolitik, kan kastas i sjön enligt den tes jag utläser i insändare av Christian Jensen, kommunombud i Ljusdals Kommun, Lärarnas Riksförbund (LjP 29/1 ).

Lärarnas Riksförbund (LR) skriver att de inte förhandlar med politiken utan med tjänstemän i chefspositioner och att de finner det djupt tragiskt att LR används som en pjäs i ett politiskt maktspel, särskilt med tanke på att de är partipolitiskt obundna. Den fackliga representanten vill tydligen inte att politiken ska ha någon makt över personalpolitiken. Detta är i så fall djupt tragiskt.

Facklig-politisk samverkan är för oss socialdemokrater viktigt. När, i princip, alla fackförbund inom Ljusdals kommun ställer den politiska ledningen mot väggen kanske det är än mer viktigt? Det har snart gått två månader och den politiska ledningen har ej avlämnat er ett svar. Har det förekommit någon träff mellan facken och politiken? Jag, som ledamot i kommunens personalutskott, har inte fått någon inbjudan och kan inget annat än att beklaga den nonchalans ni bemöts av.  Jag har dock svårt att förstå om LR har problem med att det finns partier som anser att det är partiets ansvar och skyldighet att lyssna på de fackliga organisationerna?

Markus Evensson (S)

oppositionsråd

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons