Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ditt eget inflytande över lönen måste stärkas

Vi vågar påstå att de flesta arbetande hälsingarna har svårt att begripa den märkliga förhandlingsritual som just nu utspelar sig i Stockholm mellan fackförbund och arbetsgivarorganisationer.

Annons

Pengasummor och procentsatser slungas mellan kombattanterna enligt välkänt mönster.

De som lönerörelsen faktiskt handlar om – från barnskötarna på Vindpustens förskola till bilreparatörerna på Bilmetro – har dock inget att säga till om.

Vi i chefsorganisationen Ledarna tror inte att dagens välutbildade hälsingar som på alla andra områden i livet vill och kan göra egna val, vill att villkoren på jobbet görs upp bortom deras kontroll och inflytande.

I den rapport Ledarna nyligen släppt – ”Hög tid för en modern arbetsmarknad” – kan vi visa att 7 av 10 svenskar i arbetsför ålder vill att lönen ska förhandlas och sättas på arbetsplatsen, i samtal direkt mellan medarbetare och chef. Bara drygt 3 av 10 tycker det är bra att lönen bestäms på riksnivå i förhandlingar mellan fackföreningar och arbetsgivarorganisationer.

Detta är onekligen en tankeställare för de fackförbund som fortfarande förespråkar centrala uppgörelser. Även 7 av 10 LO-medlemmar vill att lönen ska bestämmas i direkt samtal mellan medarbetare och chef.

Men Ledarnas rapport bör också vara en tankeställare för arbetsgivarsidan. Vi visar att det även i branscher och i företag som på papperet arbetar med lokal lönebildning, är alldeles för vanligt att medarbetarna upplever att de inte kan påverka sin löneutveckling. Många chefer har nämligen inte mandat att sätta löner utifrån medarbetarnas förmåga och insats.

Om lönesättningen blir verkligt lokal och individuell måste därför både fack och arbetsgivare se och ta sitt ansvar.

Fackförbunden måste inse att morgondagens kollektivavtal inte kan diktera procentsatser, kronor och ören, eller fördela löneutrymme mellan grupper. I stället ska avtalen vara ett stöd för den enskilde arbetstagaren att själv förhandla.

Arbetsgivarna måste å sin sida se till att avtalen efterlevs. De ska se till att de alla företag har den kunskap och det engagemang som krävs för att lokal lönebildning ska fungera. Frånvaron av centralt fastslagna procentsatser och krontal får aldrig missbrukas som ett redskap för att hålla tillbaka berättigade löneökningar.

Om parterna gemensamt tar detta ansvar kan nästa avtalsrörelse bli begriplig inte bara för förhandlingsjurister, avtalssekreterare och andra specialintresserade i Stockholm, utan också för tandsköterskan på Folktandvården Ljusdal, driftteknikern på Helsinge Vatten och bibliotekarien på Bollnäs bibliotek.

Men det skulle också betyda, och det är viktigast av allt, att lönebildningen börjar fungera så som svenska medarbetare vill att den ska göra.

Annika Elias, ordförande Ledarna, Sveriges chefsorganisation

Crister Forslund, ordförande Ledarna på Ericsson i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons