Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskutabelt med kvotering

Generellt tror jag på kvotering eftersom det är så lätt att det blir svågerpolitik och för mycket ryggdunk och fusk. Som till exempel att en familj, eller hel släkt tar över politiken i en liten kommun.

Annons

En organisation blir antagligen bättre där blandningen av män och kvinnor har en någorlunda jämn fördelning. Men uppriktigt sagt så vet jag inte. I och för sig kan man dra slutsatsen utifrån nya Moderaternas kandidater till kommunalfullmäktige i Ljusdal. Vanskligt dock.

Hör ni Malin Ängerå, Bosse Hedin, Stina Michelson och Roland Bäckman: hur ser kvoteringen ut för egen del? Hur många svarta finns på er lista, hur många rullstolsburna, hur många utlandsfödda? Eller hur många hbt-personer. Listan kan göras lång i tider där alla grupper vill bli synliggjorda och kvoterade. Ponera att ni inte har en svart person på er lista, kan jag då beskylla er för rasister? Att Socialdemokraterna i Ljusdals lilla kommun är rasister? Och vad menar ni med "maktklubb"? Vad kallar ni er egen "klubb"? Er insändare (27/5) var lite patetisk på något sätt, i synnerhet som ni var fyra personer för att få ihop den.

Per Ölund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons