Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskriminering av valbara

Det är med häpnad vi i Folkpartiet Liberalerna läser Carina Olssons (C) insändare (3/9). Förutom att den ger uttryck för åldersdiskriminering, passar Carina även på att könsdiskriminera. Har Carinas insändare godkänts av Centern i Nordanstig innan publicering, är det mycket beklagansvärt.

Annons

Av dem som toppar vår lista är två män, men på andraplatsen på listan står Charlotte Klötz, något som verkar har gått Carina förbi. Vi har ett starkt engagemang för barnen och utbildningen i vår kommun. Särskilt har vi bekymrat oss för och starkt påverkat kvaliteten och studieresultaten. Med lyckade resultat!

Men skolstrukturen är mer än vad som avhandlas på UK-nämnden. Det handlar om att hela Nordanstig ska kunna blomstra och utvecklas. Redan 2007 kom vi fram till att det behövs två högstadieskolor i Nordanstig. Alltså inget nytt påfund! Alla beslut som tagits i såväl UK-nämnd, kommunstyrelse och fullmäktige är fattade på dramatiskt bristfälligt underlag.

Vi har i flera sammanhang påpekat att den nu beslutade förändringen är helt ofinansierad. En halv miljon är avsatt men kostnaderna kommer att stiga till flera tiotals miljoner. Centern i Nordanstig vet vad WSP-utredningen kom fram till och räknat över hela avskrivningsperioden kostar totalinvesteringen och omorganiseringen av dagcenter, motsvarande 8–10 lärarlöner per år!

Hur kan man fatta sådana beslut när den ekonomiska horisonten är fylld av orosmoln för de kommande åren?

Vidare demonstrerar Carina sin okunskap om skillnaderna mellan trygghetsboende, särskilt boende och seniorboende. Att gamla människor ska få möjlighet att tillbringa sina sista år tillsammans avfärdar hon som ” icke optimalt”. För vem, frågar vi oss?

Både äldre och yngre ska ha rätt till det bästa som kan erbjudas.

Med rätten att själva välja!

Stefan Haglund

Charlotte Klötz

Ove Wallberg

Folkpartiet Liberalerna i Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons