Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskotek i livsfarlig miljö

Ljusdals station. Tåg som dundrar igenom i full fart med täta mellanrum. Där har någon fyndig person öppnat ett disko i en bra lokal med en riskfylld omgivning.

Annons

Ljusdals station. Tåg som dundrar igenom i full fart med täta mellanrum. Där har någon fyndig person öppnat ett disko i en bra lokal med en riskfylld omgivning. Och disko är till stor del ungdomar, vissa påverkade av alkohol, kärlek, brusten kärlek och ungdomligt oförstånd. Faktorer som kan få vem som helst att begå dumheter.

Kolleger har berättat om förra helgen, och säkert händer mycket mer...

Fredagen: En storgråtande flicka ställer sig på spåret. Så småningom tar en kille henne därifrån, men snart är hon tillbaka, liggande på spåret. Det kom inget tåg just då, men ett tåg kan ha upp till en kilometers bromssträcka och väga långt över tusen ton.

Lördagen: En kollega ser en flicka titta uppåt och prata med någon. Denna någon är två killar sittande på en timmervagn, en halvmeter under döden, kontaktledningen. Tåget skulle dessutom avgå inom kort, men nu blev det ett större tågstopp. Lyckligtvis ingen ihjälbränd eller överkörd person den här gången.

Det känns helt olämpligt att dra ungdomar till en sådan här plats. Att man sedan inte kan sova på stadshotellet i den här ljudvolymen, gör inte saken bättre.

Hur kan man över huvud taget vistas inne i diskolokalen? Och har föräldrar koll på vad deras barn hittar på?

Varför lär inte skolan ut det livsfarliga om att vistas nära järnväg och kontaktledning, utan bara en massa annat onyttigt?

Hoppas på bättring och gärna fler vuxna som ser vad som pågår.

Lars Wermelin

järnvägsarbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons