Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dialogen får inte parkeras i fel ruta

På måndagens kommunfullmäktigesammanträde återremitterades ärendet angående införandet av nytt system för parkeringsavgifter och den så kallade P-skivan, skriver Jonas Holm (M).

Annons

Moderaterna och Centerpartiet med stöd av Liberalerna och KD föreslog det. Efter både diskussioner och omröstningar tvingades majoriteten, S och V, till denna återremiss. Vi vill att man innan beslutet tas genomför en dialog med Hudik city, Svensk Handel, fastighetsägare i centrala Hudiksvall och Region Gävleborg (Akutsjukhuset i Hudiksvall). Att föra samtal och lyssna på olika grupperingar är för oss Moderater en självklarhet men nuvarande kommunledning har tydligen uppenbara problem med detta sätt att arbeta. Kanske är man rädd för att de inte ska tycka som kommunledningen gör? Förstår man verkligen marknaden och handelns utmaningar?

Detta kan men verkligen fråga sig. Frågan är nu `parkerad` tills vidare och dialoger ska genomföras. Vi kommer nu noga att följa utvecklingen av dessa samt utfallet. Jag förutsätter att vid de dialoger som ska genomföras även oppositionen inbjuds att delat och lyssna.

Nu om någon gång gäller det att ta in andras åsikter och synpunkter. Hudiksvall står som gammal handelsstad inför stora utmaningar, med allt ifrån externhandelsetableringar, en kraftigt ökande E-handel samt nya aktörer. Då är samsyn och samarbete en bra väg att gå, tycker vi.

Hoppas att Kommunledningen med S och V tycker lika. För att citera Astrid Lindgren: "När makthavare slutar lyssna på vanligt folk ska de bytas ut". Detta är så sant, och börjar inte kommunledningen använda sina öron och lyssna kan de enkelt bli utbytta i valet 2018

Väljarna, det vill säga vanligt folk bestämmer!

Jonas Holm (M)

oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons