Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detta hade aldrig hänt om jag hade varit yngre

Så känner många äldre, och det var också namnet på en av de debatter som jag deltog i under årets Almedalsvecka på Gotland.

Annons

Många äldre idag känner sig inte gamla, och känner inte alls igen sig i bilden av en person som levt färdigt. Många är aktiva, friska och välbeställda och känner att de fortfarande har en plats att fylla i samhället.

Trots detta upplever många en diskriminering i samhället, bland annat i arbetslivet. Under många år har det pratats om "förgubbning" och "köttberg" och att "40-talisterna är för många" och "vi måste få in fler unga".

Gruppen äldre har numera en allt svagare representation i politiska sammanhang, och efter 65 år upphör förmånerna i sociallagstiftningen och efter 67 år förlorar du rätten att behålla arbetet.

Det handlar om attityden och synen på och bemötandet av äldre. Istället för att se erfarenhet och kunnande, ser vi en siffra. Det kallas numera ålderism. Ett sätt att tänka, som leder till diskriminering av äldre.

Fördomar om att de på grund av sin ålder inte kan vara aktiva, inte lära sig nya saker eller inte kunna göra ett lika bra arbete som någon som är 40 år yngre. Jag skulle vilja hävda att i många fall gör de det bättre! Alla ska bli bemötta utifrån den man är, och inte utifrån vilket år man är född. Denna ålderism kan också drabba unga och nyutbildade personer som söker inträde på arbetsmarknaden.

Bilden av att vi har en bestämd mängd arbeten, och att det är dags att lämna över till de yngre, gör att många lämnar arbetslivet tidigare än vad man egentligen vill. Istället måste vi se att Sverige behöver fler som arbetar och fler som hjälper till att utveckla nya arbetsområden.

Dagens arbetsmarknad innehåller helt andra arbeten än gårdagens, och är det inte så att en 25-åring kan tillföra nya idéer och en 65-åring har en gedigen erfarenhet och båda berikar marknaden?

Regeringen har infört flera åtgärder för att skapa incitament för fler äldre att vilja jobba kvar längre. Det förhöjda jobbskatteavdraget för äldre har gjort det mer lönsamt att fortsätta arbeta, och sänkta socialavgifter gör det billigare att ha äldre som anställda.

År 2009 infördes även en lag mot åldersdiskriminering i arbetslivet. Alliansregeringen har gjort mycket för att motverka att någon behandlas orättvist i samhället, men många utmaningar kvarstår. En av dessa är att förändra folks attityder mot äldre män och kvinnor.

Den svenska kollektivismen har slagit igenom så starkt i synen på ålder, men precis som resten av befolkningen är äldre ingen homogen grupp som tycker lika, har samma preferenser och önskemål. Tvärtom.

Vi är alla olika. Det är dags att se människors kompetens och kunskap, oavsett ålder. Vi ska inte ha något ”bäst före”-datum på människor!

Margareta B Kjellin (M)

ledamot i socialutskottet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons