Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var sämre förr

Tack vare att den regering som tillträdde 2006 började med att "samla i ladorna" så finns det idag pengar till att möta högkonjunkturen utan att det kommer surt efter.

Annons

Det tycks ha gått Ove Ericsson (S) förbi att vi har haft en global finanskris som är värre än någon annan kris vi haft (20/3). Kreugerkraschen var en fis i rymden i jämförelse.

Sverige står idag, tack vare allianspolitiken, starkt rustade för den högkonjunktur som nu är på väg. Få länder i världen har klarat sig lika bra som Sverige.

Det Ove Ericssson anger är ju naturligtvis sett utifrån en jämförelse, men världen har inte haft en sådan här nedgång i modern tid.

Tack vare att den regering som tillträdde 2006 började med att "samla i ladorna" så finns det idag pengar till att möta högkonjunkturen utan att det kommer surt efter. Vi vet också, oavsett vad vår opposition säger, att utlandsskulden är låg. Vi vet också att, trots den djupa finanskrisen, så är arbetslösheten fullt jämförbar med hur den var 2006 när vi tog över regeringsmakten.

Kalle Khalidy (C)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons