Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var en gång ett sjukhus…

Det var en gång en liten stad som fick ett nytt fint sjukhus med Sveriges modernaste BB. Alla i den lilla staden var glada och nöjda. Men så kom ett mörkt moln upp vid horisonten.

Annons

Det var en gång en liten stad som fick ett nytt fint sjukhus med Sveriges modernaste BB. Alla i den lilla staden var glada och nöjda. Men så kom ett mörkt moln upp vid horisonten.

De stora tanterna och farbröderna i landstinget började tala om att lägga ner BB i den lilla staden.

Nu kom en tant från den staden och stod på barrikaderna och ropade att det var fel att lägga ner BB, för det är säkert bara början till fortsatt nedläggelse. Tanten tyckte i stället att landstinget skulle läggas ner.

När det blev val hade tanten kommit in i politiken på landstingets lista. Hon lovade att röstade bara innevånarna i den lilla staden på henne så skulle hon se till att landstinget lades ner.

Tanten kom in i landstinget, men se då blev hon tyst. Inget tal om någon nedläggning av landstinget, för nu hade hon själv sin försörjning därifrån, och fick hon sitta i två perioder. Ja då hade hon även kvalificerat sig för pension.

Verksamhet efter verksamhet försvann från det lilla sjukhuset och nu hotas det lilla sjukhuset och flera sjukhus i landskapet Hälsingland att ännu fler verksamheter försvinner.

Vad gör då tanten och hennes politiska vänner i den större regionen i Gästrikland? Ingenting, annat än att nicka ja till alla vansinniga förslag. Allt ska till den större staden som inte har möjlighet att ta emot alla patienter från det norra landskapet. Eller är det så att de tänker att invånarna i Hälsingland kan åka till det större sjukhuset, för se då hinner många dö på vägen och så är vi av med dem.

Det märkliga är att när landstinget har sina sammanträden förläggs de till den lilla staden för att det är ju så centralt! Men tydligen inte när det gäller sjukhus.

Tiden är inne att plocka bort landstinget och spara miljarder. Sjukvården ska skötas av kunniga människor som vet vad sjukvården behöver. Plocka bort alla politiker som tror sig kunna men som inte har en aning om vad sjukvården behöver. Det behövs inte en stor organisation som kostar på tok för mycket skattepengar, med alltför många politiker, direktörer, chefer tjänstemän. Strunta i politiken och prestigen, jobba klokt och med människor som har kunskap och som vet hur sjukvården ska bedrivas

Det är val nästa år. Kom ihåg vad som hänt.

KBM

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons