Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det räcker med regler nu!

Angående Birger Sjungargårds insändare 14/6.

Annons

Häromdagen kunde man läsa i tidningen, ett krav på enhetliga regler för att egenföretagare skulle kunna åta sig offentliga uppdrag.

Så här ligger det till: Varje person som startar enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag skall registrera sig hos bolagsverket, samt till Skatteverket att man startar ett företag. Efter några dagar får man ett brev från Skatteverket där man skall meddela när man drar i gång företaget och hur man planerar vilket löneuttag man skall göra. Ett aktiebolag skall enligt lag ha en marknadsmässig lön.

Sedan får den nye företagaren ett brev hur mycket preliminär skatt som företagaren skall betala in månadsvis. Det som kan vara svårt i början, kan vara att uppskatta hur mycket man kommer att fakturera. Alla företagare är skyldiga att ta reda på de förhållanden som råder som egenföretagare.

Om en kommunal företrädare får vetskap om felaktigheter skett. Ordförande i kommunstyrelsen skall underteckna alla handlingar som ligger i hans åtagande och i demokratins namn kan han ju inte med gott samvete godkänna felaktiga handlingar. Hela kommunstyrelsen blir ju också medskyldiga.

För att komma ifrån risken för fel skall man inte utbetala en krona för deltagande i nämnder innan man fått in uppgifter om ledamöters inkomstförhållanden. Det finns anvisningar om detta redan, framtagna av Skatteverket, riksdag och regering.

Nu sparar vi en ett antal sammanträden för att ta fram nya anvisningar, som redan finns.

Inge mer regler utan mer sunt förnuft

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons