Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det nya blå arbetarpartiet!

Det finns beräkningar på att det blir 11 procent arbetslösa under nästa år. Borgarnas politik gör att svenskarna delas upp i ett A-lag och ett B-lag, och i det sista hamnar vi som är pensionärer och sjukskrivna.

Annons

Som pensionär, så har man ju funderingar på den nuvarande nya Moderatledda regeringen, och dess omsorg om oss som är pensionärer. Vi ska få en skattelättnad nu. En pensionär med bara garantipension får bara en hundralapp i skattesänkning. Och när nu våra pensioner inte heller räknas upp inför nästa år så försvinner den hundralappen kvickt. Reinfeldts regering har lånat över hundra miljarder för att minska skatten för de redan förmögna.

En pensionär betalar i dag upp till 15 000 kronor mer än en löntagare i samma inkomstlägen. Är det rättvist? Det ska naturligtvis löna sig att arbeta, men det måste också löna sig att ha arbetat!

Det negativa ordet jobbskatteavdrag, det klingar illa i öronen på en pensionär. Meningen med det avdraget var att det skulle få folk som var sjukskrivna och lata arbetslösa att skaffa sig ett jobb! Är det någon som tror att det avdraget har trollat fram fler jobb? Det finns ju inga att söka! Jobbskatteavdraget blev ju rena stolpskottet!

Statens upplåning förväntas att vara på över 200 miljarder i år.

Statsskulden är nu åter över 1 000 miljarder! Anders Borg och Fredrik Reinfeldt har fått skattesänkningar på mer än hundratusen under denna mandatperiod.

Detta är inte dåligt men hur rimmar det med den Moderatledda regeringens användande av ordet solidaritet? Regeringen och deras likar bland höginkomsttagare är de som gynnas! Inte är det vi pensionärer.

Förmögenhetsskatten togs bort! Vilka har förmögenheter och vilka tjänar på det? Ja, inte heller där är det vi pensionärer! Många har inte till det nödvändiga, för att klara tillvaron! Vi vet ju precis hur det påverkar våra plånböcker.

560 000 svenskar är i dag utan jobb nu och fler är på gång! Det finns beräkningar på att det blir 11 procent arbetslösa under nästa år. Borgarnas politik gör att svenskarna delas upp i ett A-lag och ett B-lag, och i det sista hamnar vi som är pensionärer och sjukskrivna.

De pensionärer och andra som drabbats av den Moderatledda regeringens politik – tänk er för innan ni väljer vilken valsedel ni stoppar i valurnorna nästa höst!

Ragnar Lindestam

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons