Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ligger en blöt hästfilt över Nordanstigs utveckling

Har Nordanstigs högsta beslutande organ svårt att fatta galoppen? undrar Bengt Pantzare.

Annons

Undertecknad var inbegripen i en frågestund hos Nordanstigs beslutande organ och spelreglerna gav inte utrymme för debatt.

Den viktigaste kompetensen är att ha känslan för förekommande kunskapsluckor. Annars kan det gå som för styrman Anatolij som manövrerade u-båten upp på torra land i Gåsöfjärden 1981.

Har ifrågasatt att jag ska bekosta Nordanstigs satsningar på lönsamma kunder genom Fiberstaden när effekten blir att jag blir helt utan bredband samt att Fiberstaden får stålar från skattebetalarna när konkurrenterna måste lita på intäkter från nöjda kunder. Det är en modernare form av kochosjordbruk i forna Sovjetunionen.

Svaret blev att konkurrensen är ärlig och himla utvecklande för Nordanstig. Alla aktörer är nämligen välkomna till Fiberstadens nät om de bara betalar inträdesbiljetten.

Har Nordanstigs högsta beslutande organ svårt att fatta galoppen? Jag betalar biljetten men istället för en ingång så står där en murad vägg. Övertydligt pedagogiskt förklarar jag att mina skattemedel går till firman som murar igen ingången.

Politikerna ser inte in i framtiden och ignorerar möjligheten att alla kan få inträde till bredbandet.

Det här kan sluta som för Anatolij Gusjtjin. När kartan inte överensstämmer med verkligheten – då hävdar man att det är fel på verkligheten. Orienteringen försvåras även av att den politiska oppositionen har en blöt hästfilt över axlarna.

Bengt Pantzare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons