Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det kunde varit du

Angående fallet om mannen som inte fick ambulans och livräddande vård i tid. Det räcker numera med att någon faller ihop utomhus för att denne ska bli nonchalerad och fråntagen chansen till överlevnad.

Annons

Angående fallet som beskrivs i HT (24/3) om mannen som inte fick ambulans och livräddande vård i tid för att operatören vid SOS Alarm trodde att det var ett "fyllo" som låg på marken. Det räcker numera med att någon faller ihop utomhus för att denne ska bli nonchalerad och fråntagen chansen till överlevnad.

Det är inte tillräckligt att Socialstyrelsen i efterhand bara noterat att operatören struntade i rutinerna och att arbetsgivaren gjort en "utbildningsinsats" för operatören, för i och med att utbildning behövdes, så hade man anställt någon som inte var kompetent för arbetet.

Därför bör chefen inom SOS Alarm/ landstinget, polisanmälas för vållande till annans död. Det ingår därtill i Socialstyrelsens uppdrag att göra polisanmälan.

Om operatören är legitimerad sjuksköterska bör hon om patientsäkerhet ska finnas i samhället, fråntas legitimationen och avskedas, samt även polisanmälas.

Så ont om lämplig personal är det inte att patientfarliga personer ska få sitta inom SOS Alarm.

Upprörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons