Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här är den svenska modellen

/
  • Genom kollektivavtalet vet alla på arbetsplatsen vad som gäller och det ger mer tid för både arbetsgivare och personal att fokusera på verksamheten, skriver företrädare för Unionen.

Du kanske ibland undrar varför du är med i facket? Hör du till dem som undrar vad den där svenska modellen egentligen innebär? Och vad betyder den för dig? Jo, det handlar om din lön, din semester, din pension, din kompetensutveckling och väldigt mycket mer, skriver Unionen.

Annons

Har du exempelvis möjlighet att flexa med tiden så att du kan hämta barnen i tid på dagis? Det har i så fall ofta förhandlats fram av det lokala facket på arbetsplatsen.

Nu har vi precis inlett förhandlingarna med arbetsgivarsidan kring dina villkor på jobbet. Det är därför vi vill berätta för dig vad det handlar om. Du som befinner dig ute i arbetslivet bör veta vad som gäller, annars är den svenska modellen i fara.

I Sverige har vi en förmån i att parterna på arbetsmarknaden kommer överens om vilka förhållanden som ska råda. Inte de politiska partierna. Detta kallas den svenska modellen. Facken och arbetsgivarna kommer helt enkelt överens genom förhandling om hur dina villkor på jobbet ska se ut. Att du har en avtalsenlig lön och att du och dina kollegor arbetar under rättvisa villkor exempelvis. Detta summeras i det som kallas kollektivavtal. Givna spelregler som skapar ordning och reda på arbetsplatsen, som dessutom kan formas utefter arbetsplatsens behov. Alternativet skulle vara en stelbent lagstiftning som inte kan anpassas.

Föreställ dig att du själv måste förhandla om i stort sett allt som gäller din anställning. Att du själv en tisdag eftermiddag bjuder in dig på chefens kontor för att ta upp det faktum att du inte har någon tjänstepension. Företaget går ju som tåget så kanske en löneökning för de anställda vore på sin plats också? Särskilt om man stått still på samma lön i fem år. Föräldralön, kan man få det?

Vissa kanske klarar en sådan förhandling själv, öga mot öga med arbetsgivaren, men livet skulle se väldigt annorlunda ut med den arbetsmarknaden. Det kan vi lova. De flesta skulle få förändringar och försämringar utan att kunna påverka resultatet. För att inte tala om all tid detta skulle ta för din chef som måste förhandla allt detta individuellt med varje anställd.

Ett kollektivavtal ger inte bara fördelar åt anställda, avtalet ger också arbetsgivare en grundtrygghet på arbetsplatsen. Genom kollektivavtalet vet alla på arbetsplatsen vad som gäller och det ger mer tid för både arbetsgivare och personal att fokusera på verksamheten. Det är ute på Gävleborgs arbetsplatser vi står ca 40 timmar i veckan, om vi har tur att ha en heltidstjänst. Att det spelar roll hur vi har det på jobbet behöver vi inte ens fundera över.

Det finns rättigheter som måste skyddas och möjligheter som måste synliggöras. Ska vi ha de bästa förutsättningarna att skapa fler och bättre jobb i vårt län behöver vi den svenska modellen. Vi behöver en stark fackföreningsrörelse med många medlemmar. Då kan vi ha friska och välmående individer, företag och organisationer. Men detta är inga självklarheter. Det krävs ständiga förhandlingar för att skapa den arbetsmarknad vi har idag. Och allt är verkligen inte perfekt. Snarare kan allt bli bättre. Det är precis det vi fortsätter kämpa för. Det är det vi gör i Unionen. Det är det vi gör i facket.

Unionen Gävleborg:

Mia Aho Wahlberg, regionchef

Stefan Wiborgh, ordförande regionstyrelsen

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons