Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hänger inte riktigt samman

Sverigedemokraternas Benny Bergström skriver i LjP (30/7) att det smärtar att läsa alla snabba anklagelser som kastas på Sverigedemokraterna och deras politik, med anledning av morden i Norge.

Annons

Han skriver också att "ingen kan ställas till svars för en enskild psykopats handlingar", vilket förvisso stämmer. Det är dock här saker och ting slutar hänga ihop, för om nu denna galning hade namnet Hussain istället för Anders, så törs jag garantera att SD:s retorik inte hade sett likadan ut.

En enskild psykopat, som råkar vara muslim istället för kristen, har SD en förmåga att koppla samman med 1,5 miljarder muslimer, och lägga en kollektiv skuld på dessa. Med tanke på den politik och retorik ni faktiskt står för, när det passar, så bör ni räkna med att det slår tillbaka.

Över till den del i insändaren jag håller med Bergström om, nämligen Socialdemokraternas dubbelmoral när man å ena sidan säger sig vilja ha ett öppet och demokratiskt samhälle där "alla ska vara med", men å andra sidan utestänger demokratiskt valda partier från en manifestation mot terror.

SD ska behandlas som alla andra riksdagspartier – eller fullmäktige i detta fall – då väljarnas vilja skall respekteras. Nu har ju S i Ljusdal inte gjort sig kända för att respektera vad väljarna tycker, inte ens sina egna, men i alla fall.

Så avslutningsvis, låt oss stå upp tillsammans för ett öppet liberalt samhälle där de facto alla får vara med, oavsett politisk färg, kön, sexuell läggning eller hudfärg. Inte bara de som passar in i just din världsbild. Detta gäller oavsett om du är sosse, sverigedemokrat eller, i mitt fall, moderat.

Stefan Andersson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons