Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om attityder

Nej, Sven-Åke Thoresen, Socialdemokraterna förstår inte företagandet (3/9). Det gör däremot Centerpartiet, som är både ett företagar- och löntagarparti. Vi känner småföretagandets och entreprenörskapets villkor bättre än något annat parti.

Annons

Thoresen kan rada upp siffror, men det handlar inte om siffror, utan främst om attityder.

I Svenskt Näringslivs (SN) rankning av företagsklimatet i Sverige faller Hudiksvall 51 placeringar till en av jumboplatserna, 242 av 290.

SN väger samman statistik med enkätsvar från 39 politiker och 107 företagare i Hudiksvall. Svaren är förödande. Här är rankningen i attityder till företagande hos olika grupper i kommunen:

• Politiker: plats 266 av 290

• Kommuntjänstemän: 240

• Skola: 204

• Kommunal service: 254

• Kommunal regeltillämpning: 246

• Kommunal konkurrens med privat verksamhet: 279.

Enda chans till fler jobb är att fler startar företag. Därför måste kommunen bli mycket bättre på att stimulera människor att starta och driva företag. Centerpartiet har en politik för detta.

Jag har 13 års erfarenhet som småföretagare; i två år har jag arbetat med att starta Nyföretagarcentrum runt om i Sverige. Jag har träffat hundratals företagare och kan företagandet och dess villkor. Om jag får väljarnas förtroende i kommunvalet kommer jag att lyfta företagsfrågorna i Hudiksvall och driva på för ett nytt företagsklimat, där entreprenörskap och egenföretagande blir ledstjärnor.

Jörgen Bengtson

redaktör/småföretagare

kandidat till kommunfullmäktige för Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons