Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det handlar inte om antingen eller utan både och"

Olle Persson (KD) besvarar Sven-Erik Lindestams (S) inlägg (4/8) i debatten om näringslivets möjligheter till utveckling av Söderhamn:

Annons

Sven-Erik Lindestam påstår (4/8) att jag beskyller tjänstemän för att ljuga. Jag har skrivit och sagt att de inte lämnat rätt information, det är för mig avsevärd skillnad mellan de orden.

Har heller aldrig påstått att det blir billigare att driva vård, omsorg och utbildning i privat regi.

För att få en uppfattning om majoritetens syn på privat inslag i offentliga verksamheter, så är det enklast att läsa omröstningsresultaten från Kommunstyrelse och Kommunalfullmäktige

Vad jag hävdar är att om vi erbjuder näringslivet att titta på ovan nämnda verksamheter, kanske det lockar andra företagare att etablera sig i icke skattefinansierade verksamheter.

Det handlar inte om antingen eller utan både och. Jag har vid ett flertal tillfällen från talarstolen och även i andra sammanhang sagt, väljer man att driva skattefinansierade verksamheter med privata aktörer, så ska minst 60 procent ligger kvar i offentlig drift, av flera anledningar, bland annat behållande av kompetens.

När det gäller att föra ut vinster till kanalöar, så är jag helt emot det, finns sätt att stoppa sådant på också.

Vad jag inte förstår är skillnaden, om sköterskan Karin vårdar gamla Sara eller om snickaren Kalle, som arbetar för ett börsnoterat företag bygger boendet till Sara?

För mig är totalkostnad och kvalitet viktigast och inte vinsterna.

Den det blir skillnad för är sköterskan Karin, som får flera arbetsgivare att välja mellan.

Olle Persson

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons