Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar även om heder, Folksam

De som sitter i Folksams styrelse, med sina jättelöner hyser nog ingen rädsla för sina begravningskostnader. De har aldrig ens tänkt tanken antar jag.

Annons

Människor av den gamla stammen ansåg något så gammaldags att man inte skulle ligga andra till last. Man skulle alltså exempelvis inte lägga över begravningskostnaderna på någon annan. Nej, det skulle man själv göra. Det var en hederssak.

Min mormor, som varit död i över 30 år, var av den gamla stammen. Hon försörjde sin familj med flera olika arbeten, hon jobbade jämt och hjälpte också andra. Knappt med pengar var det förstås, kvinnolönerna på den tiden var väldigt låga. Ändå. Hon lyckade gneta av de slantar hon hade för att kunna betala sin begravning.

Den gamla stammen ansåg nämligen något så gammaldags att man inte skulle ligga någon till last. Det satt i ryggmärgen. En stolthet att göra rätt för sig.

Den stoltheten, den hedern har Folksam tagit ifrån dem, detta att göra rätt för sig, att betala själv för sin begravning och slippa skammen över att eventuellt behöva fattigmansbegravning via kommunen.

Därför tecknade man försäkring hos Folksam. Utan att höja på ögonbrynet har Folksam raserat den tryggheten för alla pensionärer som litat på dem.

Men det är klart. De som sitter i Folksams styrelse, med sina jättelöner hyser nog ingen rädsla för sina begravningskostnader. De har aldrig ens tänkt tanken antar jag.

Anita Nordkvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons