Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det hållbara valet

Centerpartiet är det långsiktigt hållbara valet socialt, miljömässigt och ekonomiskt, skriver Kenneth Nilshem (C), gruppledare Region Gävleborg.

Annons

Politik handlar om att ge förutsättningar för ett gott liv. Politik handlar om förbättringar för människor, inte bara förändringar. Centerpartiet är det långsiktigt hållbara valet socialt, miljömässigt och ekonomiskt.

För mig är innovatörers villkor viktiga. Innovatörer och innovationer övervinner många utmaningar. Politiken och stödsystemen måste erbjuda bättre villkor och service för alla dessa nytänkare som skapar utveckling i samhället och försörjer sig och andra på sina idéer.

Vi måste göra ett bättre och snabbare arbete när det gäller att minska negativ påverkan på klimatet, och lämna över ett bättre samhälle och ett gott liv till kommande generationer. Även här handlar det om innovationer och utveckling i ny miljöteknik, jobb och försörjning.

Energipolitiken måste bli skarpare och bättre. Nya effektiva solfångare, solceller, vindkraft är exempel på viktig framtidsteknik. Tillgången till biobaserade bränslen i våra fordon måste bli bättre.

Kollektivtrafiken förbättras ständigt i vårt län. Det ska vara enkelt, billigt och bekvämt att resa kollektivt. Den ska vara så bra att det för de allra flesta ska vara förstahandalternativet för resandet. Men, i ett landsbygdslän som Gävleborg betyder bilen mycket för enkelhet och bekvämlighet. Därför nya bränslen i våra fordon, Centerpartiet jagar utsläpp, inte bilarna.

Järnvägarna måste förbättras och byggas ut. För oss är Nya Ostkustbanan och Norra Stambanan viktiga blodomlopp. Viktigt för vår egen pendling i länet, men också del av en infrastruktur med ett högt nationellt ekonomiskt värde. Angelägenheter för många.

Bättre förutsättningar för tillgång till bredband och fiber och mobiltelefoni är självklara krav i ett modernt samhälle där hela regionen och hela landet ska leva. Detta tillsammans med en förbättrad kommersiell och offentlig service gör att människor kan och vill leva i hela landet.

Kenneth Nilshem (C)

gruppledare Region Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons