Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det Green står för har inget med Gud att göra

Låter vi exempel kyrkor, politiker och skolor sprida Åke Greens åsikter utsätter vi barn och ungdomar för psykisk misshandel och hindrar dem att utvecklas som fria människor.

Annons

På grund av de uttalanden som Åke Green gjorde angående homosexuella och att han deltog i det amerikanska valet om proposition 8, så är hans destruktiva åsikter gentemot HBT-världen starkt förknippade med honom som predikant. Bjuder man in Åke Green att predika i sin kyrka ställer man sig tydligt för de åsikter han sprider.

Tidningen Barometern skrev om fallet Åke Green:

"Jag avskyr dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem. Annars är vi illa ute".

Jag håller med om detta, yttrandefriheten är en av vårt samhälles viktigaste stöttepelare. Det jag vänder mig emot är det faktum att, den församlig som genom att bjuda in Åke Green klargör sitt stöd till hans kända uttalanden och åsikter. Åke Green har nämligen inte gått ut med en offentlig ursäkt till HBT-världen.

Det farligaste med religiösa fanatikerna är hur de slingrar sig. De menar att man får vara hur mycket homosexuell man vill… Men, så länge man inte utövar de homosexuella gärningarna. Ungefär som att säga, du får vara hur mycket mjölkbonde du vill, så länge du inte hanterar några mejeriprodukter.

Att använda bibeln som en sköld mot alla sina snedvridna och kränkande åsikter, är att förnedra Gud. Allt som Åke Green står för, det är inte godhet och har inget med Gud att göra.

Min fråga till dem som bjudit in Åke Green. Hur kan ni förnedra Gud och göra honom så liten? Att påstå att Gud inte tillåter människor att leva ut sin äkta kärlek (detta innefattar även det sexuella) det är att göra Gud väldigt liten.

Jag har varit medlem i en radikal frikyrka. Där lärde vi oss att genom Gud har man alltid rätt! Vi lärde oss också hur man bäst plockar russinen ur kakan. Tolka och välja bort de avsnitt i bibeln vi inte gillade. Vi skrattade överlägset mot alla kritiska åsikter och de stackars människor som inte tagit emot Jesus i sina hjärtan. De ofrälsta är nämligen språkrör för satan, och på så sätt kan ofrälsta aldrig få rätt.

För er som glömt vad Åke Green sade i sin predikan, här kommer en liten påminnelse:

"Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen. Herren vet att sexuellt förvridna människor kommer att våldta djuren. Inte heller djuren går fria från människans sexuella behov och branden som är tänd i en människa. Utan till och med detta kan man ägna sig åt."

I samma predikan jämförde han homosexuella handlingar med tidelag och pedofili.

Glöm inte bort att det finns mängder av barn och ungdomar omkring oss, som i hemlighet och inför sig själva förstått att de är homosexuella. Dessa barn och ungdomar är mycket sårbara och behöver stöd i sin utveckling. Låter vi exempel kyrkor, politiker och skolor sprida Åke Greens åsikter utsätter vi dessa barn och ungdomar för psykisk misshandel och hindrar dem att utvecklas som fria människor.

"Inge Furt"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons